CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

miercuri, 12 decembrie 2012

Sfantul Spiridon al Trimitundei

                                                                    sursa:google
Sfantul Spiridon al Trimitundei a trait in secolul al IV-lea. S-a nascut in jurul anului 270, in Aski, Cipru, si a fost pastor de oi. Dupa moarte sotiei sale, alege sa duca o viata ascetica. Ajunge episcopul Trimitundei, o cetate din apropierea orasului Pafos. Participa la primul sinod ecumenic de la Niceea din anul 325.
In fiecare an, pe 12 decembrie, papucii Sfatului Spiridon sunt schimbati. Se spune ca ei se tocesc ca urmare a drumului parcurs spre vestirea lui Hristos in intreaga lume. De aici si denumirea de "sfantul calator”. Din marturiile unor clerici reiese ca pentru perioade scurte de timp, trupul sfantului nu mai este prezent in racla, iar atunci cand revine, este cald si prafuit.
Acesta este si motivul pentru care, in cantarile Acatistului sau spunem: "Bucura-te ca esti si cu oamenii cu trupul petrecator; Bucura-te ca incaltamintele tale slujesc ca dovada“.
Sfantul Spiridon a fost prins in timpul persecutiei, schingiuit si intemnitat. A trecut la cele vesnice in anul 348 d.Hr, la varsta de 78 de ani. Moastele sale se gasesc in Insula Corfu.
                                                             Articol preluat de aici.
Pe Sfantul Spiridon l-am descoperit in urma cu 2 ani,si de-atunci mi-a picat drag si l-am simtit aproape de fiecare de data cand l-am chemat .

miercuri, 5 decembrie 2012

De Sf. Nicolae...

Ajun de Sf. Nicolae cu ninsoare ca-n povesti!Frumos de tot!
                                                                     sursa:google
Sa va daruiasca Sf.Nicolae toate cele ce va sunt de folos!Sarbatoare cu pace si bucurie sa avem!
                          http://www.youtube.com/watch?v=iXG0mqtBGHI&feature=share 

luni, 3 decembrie 2012

Bunatati...

de post...prin urmare avem in meniu legume la cuptor...cartofi,dovlecel ,rondele de morcov,solzisori de ceapa si catei de usturoi , totul imbalsamat cu ulei de masline,condimente si o cescuta de apa si varat la cuptor pret de vreo 40 de min...
 servit apoi cu mujdei din belsug...
Pofta buna!

sâmbătă, 1 decembrie 2012

1 Decembrie

La multi ani Romania,la multi ani romani de pretudindeni!
sursa:google 

                               Si-un colind superb al maicilor de la Diaconesti: Avem o tara