CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

duminică, 26 august 2012

Sfinţenia Duminicii - Ziua Domnului s-o ţinem sfântă


"Fără îndoială, duminicile nu mai sunt respectate precum erau odată. Îmi aduc aminte când părinţii şi bunicii noştri nu ridicau un deget În această zi, ci, mergând la biserică, ţineau duminica sfântă. Acum, mulţi creştini lucrează duminica, şi nu o fac din vreo obligaţie, ci de bună voie. Li se pare ceva firesc, normal. Nici măcar nu se gândesc că nerespectarea duminicii este un păcat mare. Nici nu se mai caută scuze pentru aceasta. Şi ce scuze s-ar găsi? Că nu avem timp! Când tot timpul este dat de Dumnezeu şi El poate să ni-l ceară înapoi în secunde.(....)
Este timpul să ne luăm credinţa în serios. Să ne amintim că duminica este o zi sfântă şi să o respectăm ca atare. Nerespectarea ei este un păcat, prin care noi ne punem propria mântuire in primejdie şi prin care sabotăm biserica şi credinţa. Participarea la Sf. Liturghie nu este ceva opţional pentru creştin, ci obligatoriu. Iar sufletele noastre au nevoie de această hrană spirituală pe care o primesc în Sf. Biserică de la Sf. Liturghie, duminică dimineaţa. Mai ales în timpurile acestea, secularizate şi păgâne, avem nevoie de un suflet puternic, adăpat la cele sfinte, ancorat în credinţa în Dumnezeu şi reîmprospătat de sfinţenia duminicii, căci altfel, pus la încercările ispitelor multe, sufletul se pierde prea uşor în „mulţimea păcatelor”.
Când nu respectăm duminica, afectăm nu numai propria noastră mântuire, ci şi întreaga creştinătate. Să ne aducem aminte că, atunci când nu respectăm duminica şi sfinţenia ei, ne facem tovarăşi celor care - precum Voltaire mincinos a prezis şi in zadar comunismul a preconizat - de diavol îndemnaţi, luptă ca singura religie adevărată, ortodoxia, să fie eliminată. Mântuirea noastră începe cu noi înşine, precum şi salvarea duminicii, zi dedicată Domnului, iar cu ea - şi întărirea creştinismului."
                                              Pr. Cornel Todeasa
 Fragment preluat de aici
 

2 comentarii:

Loredana spunea...

Cat de adevarat!
O saptamana frumoasa sa ai!

ELENA spunea...

Multumim,Loredana.Si voua o saptamana minunata!

Trimiteți un comentariu