CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

duminică, 13 noiembrie 2011

Duminica samarineanului milostiv



Este un prilej sa ne amintim, iarasi si iarasi, ca a ne asemana samarineanului milostiv si a implini porunca iubirii inseamna a ne stradui sa urmam, pe cat ne este cu putinta , invataturile Parintilor de mai jos: 

“Nu te uita la om din ce cauza sufera, ci uita-te la cat de mult sufera!” (Cuv. Sofronie de la Essex, citat de parintele Rafail Noica)


 “Celui care sufera nu trebuie sa-i spui multe cuvinte, nici sa-l dascalesti. Intelege ca te doare pentru el si astfel se foloseste. Durerea este totul.” (Cuv. Paisie Aghioritul)

  
„Unii sunt nemulţumiţi de mine pentru că vorbesc puţin. Dar nu este trebuinţă a grăi multe spre a mângâia un suflet necăjit; trebuie doar să laşi sufletul acela să vorbească slobod, fără a-l întrerupe; iar, după ce se va fi văitat îndeajuns, mâhnirea i se va alina prin însuşi acest lucru. Nu-ţi mai rămâne decât să-i spui câte cuvinte încălzite de dragoste şi să-i limpezeşti vreo oarecare nelămurire. Astfel omul acela va fi limpede întărit în credinţă, înnoit sufleteşte şi gata să le sufere iarăşi pe toate“. (Sfantul Iosif de la Optina, citat de parintele Damaschin de la Platina)
Sursa:razbointrucuvant
 

2 comentarii:

corina spunea...

Elena foarte frumos cuvant dar ce minunata evanghelie!
Sa ai o zi binecuvantata draga mea!

Unknown spunea...

Multumesc , asemenea Corina!

Trimiteți un comentariu